Skip Navigation View Sitemap

ИНОВАЦИЈА И КВАЛИТЕТ - Concept2

Американски производител на опрема за веслање и машини за вежбање
quality-seal_802

Основана во 1976 година од браќата Дик и Пит Драјсигакер, обучени од Олимпијадата, Concept2 започна со правење весла во камион за леб. Производите, вклучувајќи го и најпродаваниот Concept2 Indoor Rower, претставен во 1981 година, сега се светски омилени. Денес, Concept2 нуди низа производи директно на клиентите, давајќи им приоритет на иновациите и квалитетот. Компанијата е најпопуларна по своите машини за веслање во затворен простор, отпорен на воздух, кои се сметаат за стандардни машини за обука и тестирање за конкурентни веслачи и можат да се најдат во повеќето спортски сали.

rowerg-high-detail-newarm-rearangle-phone-9-1_717

Телефон
вклучен држач

rowerg-high-detail-newarm-rearangle-phone-9-2-397_572

најново
PMS монитор

Concept2 RowErg - Најдобрата машина за веслање во светот

RowErg

Concept2 BikeErg је најновији додатак нашој породици ергометара базираних на спорту. BikeErg има исти волан и Монитор Перформанси као и наши Concept2 Indoor Rowers и SkiErg, донесувши возењу бициклом снаге и карактеристике које смо претходно донели веслању и крос-кантри скијању.

Волан користи ваздушни отпор за стварање глатке, тихе вожње која одговара вашим напорима. Амортизер је ваш "механизам за промену преноса", омогућавајући вам да прилагодите осећај ваше вожње. За разлику од већине стационарних бицикли, BikeErg има кваљ, тако да, као и прави бицикл, када станете да педалјујете, волан наставља да се врти.

 • Најновиот PM5 монитор 
 • Висина на седиштето: 36 cm над подот
 • Вклучен е држач за телефон/таблет
 • Се дели надолу за лесно складирање
Дознај повеќе

Ski ergometer SkiErg

Оригинално дизајниран како алат за тренирање на крос-кантри скитнари, Concept2 SkiErg® беше прифатен од фитнес заедницата поради својата способност да ги ангажира ногите, коремот и раките во глатко, континуирано движење. Одличен за сите спортисти на сите нивоа - не морате да бидете скитнар за да уживате во предностите на вежбањето со SkiErg. Со истата лопатка и Монитор за перформанси како нашите RowErgs и BikeErg, SkiErg нуди квалитетен тренинг кој ќе ги изгради вашата сила и издржливост.

Нашето SkiErg е лесно прилагодливо за оние со ограниченија во долните екстремитети или повреди и ќе ви обезбеди целосно кардиоваскуларно вежбање, работејќи го коремот и горниот дел на телото од седечка позиција, било од стол, столица или инвалидска количка.

 • Најновиот PM5 монитор
 • Монтирање на ѕид или на под (одделно се продава)
 • Напредни рачки за удобно држење
 • Паралелно или последователно движење на рацете
Дознај повеќе
rowerg-high-detail-newarm-rearangle-phone-9-1-79_500

Напредни рачки
за удобно држење

pms-monitor_324

најново
PMS монитор

Concept2 SkiErg - Најдобриот ски тренер во светот
bikeerg-angledapproach-phone-pm5-0m_906

Bluetooth/Wireless поврзување

Concept2 BikeErg - најдобриот воздушен велосипед во светот

Bike ergometer BikeErg

Concept2 BikeErg е најновиот додаток во нашата фамилија на спортски ергометри. BikeErg има ист волан и Монитор за Перформанси како нашите Concept2 Indoor Rowers и SkiErgs, донесувајќи на возењето на велосипедите силите и карактеристиките кои претходно ги донесовме на возењето на чамците и крос-кантри скијањето.

Воланот користи воздушен отпор за создавање на гладоко, тивко возење кое одговара на вашите напори. Амортизерот е вашата "механика за пренос", што ви овозможува да го прилагодите чувството на вашето возење. За разлика од повеќето стационарни велосипеди, BikeErg има квачило, па исто како вистински велосипед, кога застанувате да педалите, воланот продолжува да врти.

 • Најновиот PM5 монитор со Bluetooth и ANT+ безжично поврзување
 • Отпорност прилагодлив на воздух
 • Ребрест ремен наместо синџир за непречено трчање
 • Компатибилен со стандардните делови за велосипеди за персонализиран тренинг
Дознај повеќе
Back to top