Skip Navigation View Sitemap

BikeErg

Број на производот: 2900
  • Најновиот PM5 монитор со Bluetooth и ANT+ безжично поврзување
  • Отпорност прилагодлив на воздух
  • Ребрест ремен наместо синџир за непречено трчање
  • Компатибилен со стандардните делови за велосипеди за персонализиран тренинг
Добијте понуда

Детали

Concept2 BikeErg е најновиот додаток во нашата фамилија на спортски ергометри. BikeErg има ист волан и Монитор за Перформанси како нашите Concept2 Indoor Rowers и SkiErgs, донесувајќи на возењето на велосипедите силите и карактеристиките кои претходно ги донесовме на возењето на чамците и крос-кантри скијањето.

Воланот користи воздушен отпор за создавање на гладоко, тивко возење кое одговара на вашите напори. Амортизерот е вашата "механика за пренос", што ви овозможува да го прилагодите чувството на вашето возење. За разлика од повеќето стационарни велосипеди, BikeErg има квачило, па исто како вистински велосипед, кога застанувате да педалите, воланот продолжува да врти.

Моќниот Монитор за Перформанси се поврзува преку Bluetooth со широк спектар апликации, вклучувајќи го нашиот бесплатен апликација ErgData, или апликации од трети лица како Zwift. BikeErg има интегриран држач за уред кој ви овозможува да го држите вашиот смартфон или таблет на сигурно место. Држачот за уред се прилагодува лесно и брзо за сè, од мали смартфони до големи таблети. Држачот за уред може да се отстрани, преместувајќи го Мониторот за Перформанси на крајот на шината на воланот. Погледнете ги Карактеристиките за повеќе информации.

BikeErg доаѓа од компанија со повеќе од 45 години искуство во производството на иновативни, висококвалитетни производи. Независно од видот на вашиот тренинг на велосипеди внатре, дали сте во потрага да станете подготвени или да стекнете предност за вашиот следен трканец, Concept2 BikeErg е совршената машина за вас.

Монитор за Перформанси 

Секој BikeErg вклучува најнапредниот Монитор за Перформанси, PM5. Моќниот PM5 обезбедува повторливи, споредливи податоци за секоја возење. PM5 нуди автоматски режим „Само возење“, или ви овозможува да ги поставите различните тренинзи. Мониторот ви дава широк спектар податоци, вклучувајќи темпо, вати, каденца (RPM) и калории и автоматски ги зачувува овие информации. PM5 користи енергија од 2 батерии D кога не се напојува од воланот.

Поврзување 

Мониторот PM5 на BikeErg има и Bluetooth и ANT+ безжична поврзаност, што му овозможува да се поврзе со многу појасеви за мерење на пулс, фитнес уреди и апликации. Држачот за уред ви овозможува лесно да користите таблета или телефонот додека возите. Нашата бесплатна апликација Concept2 ErgData ви помага да ги следите вашите тренинзи и може да се синхронизира со Concept2 Онлајн Логбукот. Апликации од трети лица, како Zwift, можат да обезбедат дополнителни функции за поддршка на вашата мотивација.

Волан и Амортизер

BikeErg користи ист дизајн на волан како нашите веслачки вожеви и SkiErg за создавање на одзивна, непрекината возење. Воланот ви овозможува пополнa контролa на вашите напори и отпори во секое време. Амортизерот ви овозможува брзо да го прилагодите протокот на воздух кон воланот за време на тренингот. Ова има сличен ефект на менување на предавките на велосипед. Отварањето на амортизерот и дозволување на повеќе воздух во воланот е како префрлање во појака преносна ратка. Затварање на амортизерот го лесни „преносот“.

Прилагодливи Седишта и Грејпови 

И позициите на седиштата и грејповите се лесно прилагодуваат. Можете да го поставите висината на седиштето со нашиот безбеден и лесен систем за заклучување без алатки. Позицијата на седиштето напред и назад и аголот може да се прилагодат за прилагодено подесување. Грејповите се движат горе и доле, напред и назад, и со три различни опции за возење со грејпови, лесно можете да пронајдете подесување кое е најдобро за вас.

Прилагоди го Твоето Возење

Предпочитате ваше лично подесување? BikeErg се вклопува со повеќето стандардни делови на велосипеди, така што лесно можете да користите вашите седишта, грејпови и педали за најлично искуство.

Без Ланец 

BikeErg користи ремени со полигрови со висока јачина, а не ланец за тивко возење. Ремените се самонапонски за да помогнат во продолжување на животниот век и за намалување на одржувањето.

Лесен и Пренослив 

Алуминиумскиот рам на BikeErg го прави и лесен и издржлив, додека тркалцата го прават лесен за преместување. Со само 68 фунти (31 кг), е поплак на многу други стационарни велосипеди.

Лесна Монтажа 

BikeErg бара многу мала монтажа и вклучува сите потребни алатки и јасни упатства со многу слики.

Издржлива Конструкција 

Лесна за Одржување Наши машини се познати по својата издржливост и конструкција. Тврди и изградени за да траат, нашите машини издржуваат ригорозна употреба во тренинг центри, дневни соби, хотели, фитнес клубови и војни бази ширум светот. Се грижиме нашите машини да бидат лесни за одржување, така што можете да се фокусирате на користење на вашиот инвестиција, а не на одржувањето на него.

Вклучено во вашата Куповина

Ги вклучуваме следните ставки со вашиот BikeErg:

  • Држач за Уред BikeErg 
  • Производ Мануал со Упатство за Брзо Почетно Поставување на Монитор за Перформанси
  • Алатки и упатства за монтажа
Спецификации
Ширина
24 инчи (61 см)
Тежина на Машината
26 кг
Вкупна Должина
48 инчи (122 см)
Препораки за Просторот
Асемблирано: 48 инчи x 24 инчи (122 цм x 61 цм) Клиренц за Употреба: 60 инчи x 48 инчи (152 цм x 122 цм)
Тежина за Пратење
80 фунти (37 кг)
Висина на Седалното Место
Приближен опсег Седиште-Педал: Стандарден BikeErg: 31–40.5 инчи (79–103 цм) BikeErg со Ниско Седиште*: 28.75–38 инчи (73–97 цм)
Монитор
PM5
Конструкција
Заварен алуминиумски рам. Челични нозе.
Должина на Манивелата
170 мм
Q Фактор
15.5 см
Погон
Полигрови ремени са системом само-напона
Потребна Снага
Користи две D батерии. Во вашиот тренинг, мониторот користи енергија која ја добива од вртењето на замајцот за да го продолжи векот на батеријата.
Максимална Тежина на Корисникот
350 фунти (159 кг)
Складирање
Мора се складиштити у потпуно асемблираном стању
Димензии за Пратење
Стандардна висина: Една кутија: 15 ин x 21.5 ин x 57 ин (38 см x 55 см x 144 см)
Back to top