Skip Navigation View Sitemap

SkiErg 2

Број на производот: 2715
 • Најновиот PM5 монитор
 • Монтирање на ѕид или на под (одделно се продава)
 • Напредни рачки за удобно држење
 • Паралелно или последователно движење на рацете
Добијте понуда

Детали

Оригинално дизајниран како алат за тренирање на крос-кантри скитнари, Concept2 SkiErg® беше прифатен од фитнес заедницата поради својата способност да ги ангажира ногите, коремот и раките во глатко, континуирано движење. Одличен за сите спортисти на сите нивоа - не морате да бидете скитнар за да уживате во предностите на вежбањето со SkiErg. Со истата лопатка и Монитор за перформанси како нашите RowErgs и BikeErg, SkiErg нуди квалитетен тренинг кој ќе ги изгради вашата сила и издржливост.

Нашето SkiErg е лесно прилагодливо за оние со ограниченија во долните екстремитети или повреди и ќе ви обезбеди целосно кардиоваскуларно вежбање, работејќи го коремот и горниот дел на телото од седечка позиција, било од стол, столица или инвалидска количка.

Издржлив и изграден да трае, нашите машини издржуваат ригорозна употреба во фитнес центри и домови низ целиот свет. И како и RowErg и BikeErg, се погриживме да нашиот SkiErg е лесен за одржување, така што можете да се фокусирате на неговото користење, а не на одржувањето.

Било дека сте елитен крос-кантри скитнар кој сака да ги подобри своите сили, или некој кој бара одличен тренинг, SkiErg ќе ви помогне да ги постигнете вашите цели.

Монитор за перформанси 

Мониторот за перформанси е она што го разликува Concept2 SkiErg од другите уреди за тренинг на крос-кантри: полн со карактеристики, но лесен за користење, ви овозможува точно да ја оцените вашата продукција, да го следите вашиот напред ултати со другите. Секој SkiErg доаѓа со најнапредниот наш монитор за перформанси, PM5.

Поврзете се 

Мониторот PM5 има и Bluetooth и ANT+ безжична поврзаност, овозможувајќи му да се поврзе со многу појаси за пратење на пулс, фитнес уреди и апликации. Нашата бесплатна апликација Concept2 ErgData ви помага да ги следите вашите тренинзи и може да се синхронизира со Concept2 онлајн дневникот. Апликации од трети лица може да обезбедат дополнителни функции за да ве мотивираат. Држач за смартфонот вклучен.

Стојечка или Монтиран на Зид 

SkiErg може да биде монтиран на зид или да се користи со сталак за под. Монтажата на зид обезбедува најкомпактна опција, додека сталакот за под, со својата антисклизната платформа и тркалици, обезбедува целосно решение кое го прави SkiErg пренослив. Во секој случај, SkiErg е лесен за собирање, и ние обезбедуваме сите алатки кои ќе ви требаат за да го завршите работата.

Кабли за Висока Снага за Возачот 

SkiErg се ослања на кабли за висока снага во неговиот систем за возач. Многу појаки од челикот, каблите се исто така исклучително лесни, резултирајќи во систем кој е реагативен и гладок.

Точак и Регулатор

SkiErg реагира на вашите напори при секој потег, така што вие сте во целосна контрола на вашиот напор и отпор во секое време. Спиралниот регулатор ви овозможува брзо да го прилагодите протокот на воздух кон точакот, така што можете да го промените чувството на потегот според вашите преференции. Без разлика дали сакате вашето вежбање да се чувства како да сте на рамно терен или на восочен камен, SkiErg ќе одговори на вашите потреби.

Ергономски Држачи без Ремени 

Ергономските, безременски држачи на SkiErg обезбедуваат удобно, сигурно држење и немаат способност да упијат пот така што остануваат суви во средини со интензивна употреба. Исто така се погодни за сите големини на рацете бидејќи не бараат прилагодување.

Издржлива Конструкција Лесна за Одржување 

Нашиот машини се познати по својата издржливост и конструкција. Издржливи и направени да траат, нашите машини издржуваат ригорозна употреба во центрите за скијање на скија, дневните соби, фитнес клубовите и воени бази низ целиот свет. Ние се погриживме да нашите машини бидат лесни за одржување така што можете да се фокусирате на користењето на вашата инвестиција, а не на нејзиното одржување.

Лесно Собирање 

SkiErg бара многу малку собирање. Вкупно има дванаесет шрафови, и ние вклучуваме сите потребни алатки и јасни упатства со многу слики.

Вклучено со вашата Куповина

Вклучуваме следните предмети со вашата куповина на SkiErg PM5:

 • Држач за смартфон
 • Монитор за перформанси со упатство за брз почеток
 • Куки за држачи
 • Приручник за продуктот SkiErg Алатки и илустрирани монтажни упатства
 • Опционални Додатоци
 • Сталак за под за да направите SkiErg самостоен
 • Опрема за праќање на срцеви пулс

Спецификации
Препораки за Просторот
Монтиран на Зид: Широчина на дното: 48.3 см, Широчина на врвот: 52 см, Длабочина: 40.6 см), Висина: 216 см; Монтиран на Сталак за Под: 60 см x 127 см x 216 см; Монтиран на Широк Сталак за Под: 81.3 см x 132 см x 215.9 см
Монитор
PM5
Завршна Обработка
Прашковно боја
Шема на Боите
Црна
Потребна Снага
Зема две D батерии. SkiErg обезбедува енергија за време на користењето на машината.
Рам
Алуминиум
Тежина на Машината
SkiErg: 46 фунти (20.9 кг) Сталак за под: 35 фунти (16 кг) Широк Сталак за под: 42 фунти (19.5 кг)
Димензии за Пратење
SkiErg: 21 инчи x 19 инчи x 49 инчи (54 см x 49 см x 125 см) Сталак за под: 5 инчи x 26 инчи x 53 инчи (13 см x 66 см x 135 см) Широк Сталак за под: 5 инчи x 34 инчи x 53 инчи (13 см x 86 см x 135 см)
Тежина за Пратење
SkiErg: 61 фунта (28 кг) Сталак за под: 38 фунти (18 кг) Широк Сталак за под: 48 фунти (22 кг)
Документи
PM5 User Guide
Back to top