Skip Navigation View Sitemap

RowErg Tall Legs

Број на производот: 2775
  • Најновиот PM5 монитор
  • Висина на седиштето: 51 cm над подот
  • Вклучен е држач за телефон/таблет
  • Се дели надолу за лесно складирање
Добијте понуда

Детали

Concept2 RowErg® поставува стандард за веслачки машини за внатрешно веслање. Изграден од веслачи, за веслачи, RowErg се користи од луѓе од сите возрасти и способности ширум светот, кои сакаат цело-телно, нискоотпорно вежбање.

Како инженери, цениме чист, ефикасен дизајн. RowErg е дизајниран да работи глатко, да биде лесен за одржување и да трае цел живот. Ова е истата машина која се користи од олимписки и елитни нивоа на спортисти за тренирање за нивниот спорт - тоа ќе издржи злоставување од тежки тренинзи ден по ден. Истовремено, поддржува тренинг цели на сите, без разлика дали започнувате на вашиот фитнес пат, барате да започнете нешто ново, или сте спортист од долго време.

Моќниот Перформанс Монитор се поврзува преку Bluetooth со широк спектар на апликации, вклучувајќи ја нашата бесплатна апликација ErgData. ErgData ви овозможува да поставите тренинзи, учествувате во Concept2 Тренинг на Денот, следите и анализирате вашиот напредок и уште многу, вклучувајќи веслање со други членови на заедницата на виртуелна стаза. Ова е полесно со нашиот интегриран држач за уреди кој одговара на сите, од телефони до големи таблети и е лесно и брзо подеслив. Погледнете ги Карактеристиките за повеќе информации.

Concept2 RowErg е достапен со стандардни или долги ногари. Стандардните ногари даваат висина на седиштето од 14 инчи (36 см), додека долгите ногари го прават седиштето 20 инчи (51 см) од подот. RowErg со стандардни ногари е новото име за Model D Внатрешен Веслач. Опцијата со долгите ногари заменува Model E, кој сега е прекинат. Повеќето седиште не е потребно за подолги корисници, и двете машини ќе одговараат на ногарите до 38 инчи (96.5 см). Веслачите со нога подолга од ова можеби ќе бараат дополнителна долга монорела.

Поуздани податоци за вежбање

Моќниот PM5 Перформанс Монитор, стандарден со секој RowErg, обезбедува повторливи, споредливи податоци за секој тренинг. PM5 нуди едноставен 'Само Веслај' режим или ви дозволува да поставите разни тренинзи. Мониторот ви покажува широк спектар на податоци, вклучувајќи темпо, вати, брзина на замах и Калории. Користење апликација како ErgData, лесно е да префрлите вашиот тренинг во нашиот бесплатен Онлајн Дневник.

Поврзете се 

Еден монитор, многу опции за тренинг! Нашиот отворен формат на Перформанс Монитор се поврзува преку Bluetooth со вашиот паметен телефон или таблет и е компатибилен со повеќе од 30 различни апликации, вклучувајќи ја нашата ErgData. Без разлика дали барате онлајн часови, тренерски програми или виртуелни трки, има апликација за вас.

Интегриран Држач на Уреди 

Сега е полесно од секогаш да го користите ErgData, или било која од вашите омилени апликации, додека веслате. Секој нов RowErg доаѓа со држач на уреди кој ви дозволува да го држите вашиот паметен телефон или таблет безбедно на место. Држачот на уреди одговара на сите, од мали паметни телефони до големи таблети како iPad Pro и е лесно и брзо подеслив.

Една Машина, Две Опции за Висина

Нашата стандардна RowErg има висина на седиштето од 14", додека нашата подигната верзија има долги ногари кои обезбедуваат висина на седиштето од 20". Повишената верзија е добар избор ако ви се допаѓа практичноста и изгледот на поголемата машина. Повишената висина на седиштето такаѓе може да ги олесни влегувањето и излегувањето.

Интегриран Држач на Уреди

Сега е полесно од секогаш да го користите ErgData, или било која од вашите омилени апликации, додека веслате. Секој нов RowErg доаѓа со држач на уреди кој ви дозволува да го држите вашиот паметен телефон или таблет безбедно на место. Држачот на уреди одговара на сите, од мали паметни телефони до големи таблети како iPad Pro и е лесно и брзо подеслив.

Една Машина, Две Опции за Висина 

Нашата стандардна RowErg има висина на седиштето од 14", додека нашата подигната верзија има долги ногари кои обезбедуваат висина на седиштето од 20". Повишената верзија е добар избор ако ви се допаѓа практичноста и изгледот на поголемата машина. Повишената висина на седиштето такаѓе може да ги олесни влегувањето и излегувањето.

Замах и Регулатор 

Нашите RowErgs користат воздушен отпор за да одговорат на вашиот напор на секој замах, така што сте во полна контрола на вашиот напор и отпор во секое време. Спиралниот регулатор ви дозволува лесно да го подесите воздушниот поток кон замајцето, така што можете да ја промените осетливоста на замајчето според вашите преференции. Дизајнот на замајчето минимизира бучавата додека максимизира глатката осетливост.

Складирање и Подвижност 

RowErg е лесно да се влече околу за тренинзи и може да се брзо раздели на два дела (без потреба од алати) за компактно складирање. Идеално за домови или фитнес центри кои требаат флексибилен простор. Повисоките ногари на подигнатата верзија имаат големи точки за поголемо местење.

Подесливи Педали и Ергономска Држка 

Подесливите педали овозможуваат брзо и лесно прилагодување за разни големини на обувки. Дизајниравме ергономска држка со савитување од 10 степени, што ви овозможува да веслате удобно со природна позиција на рака и рака.

Лесно за Составување 

Сè што е потребно за составување на RowErg е инсталирање на предните ногари. Вклучуваме сите потребни алати и јасни, илустрирани упатства. Потребно е само 20-30 минути. Погледнете го видеото за составување.

Трајна Конструкција Која е Лесна за Одржување

Нашите машини се познати за нивната трајност. Тврди и изградени за да траат, нашите машини издржуваат ригорозна употреба во бродски куќи, тренинг центри, дневни соби, хотели, фитнес центри и воени бази ширум светот. Пазиме да нашите машини се лесни за одржување така што можете да се фокусирате на користењето на вашата инвестиција, а не на нивното одржување.

Вклучено со вашата Купувачка

Вклучуваме следните предмети со вашата купувачка на RowErg со PM5:

  • Држач на Уреди
  • Упатство за Употреба
  • Водич за Брзо почнување на Перформанс Монитор
  • Алати и илустрирани упатства за составување
  • Опција за Тимско Тренинг или Симулација на Водата
Concept2 Slide (се продава одделно) додава усет на вода на вашиот RowErg и ви дозволува да се поврзете со повеќе RowErgs (Model C, D, E или тековниот модел) за тимски тренинг.
Спецификации
Ширина
24 инчи (61 см)
Потребна Снага
Користи две D батерии. Во вашиот тренинг, мониторот користи енергија која ја добива од вртењето на замајцот за да го продолжи векот на батеријата.
Монитор
PM5
Шема на Боите
Црна
Вкупна Должина
96 инчи (244 см)
Тежина на Машината
31 кг
Дужина Монорејла
54 инча (137 цм) Корисници са шавом од 38 инча (96.5 цм) или више могу захтевати додатну дугу монорелу. Контактирајте Concept2 за више информација.
Ланец или Кабел
Никел-платен ланец од челик
Складирање
Може да се одели на два дела за лесно складирање
Препораки за Просторот
Склопљено: 8 фт x 2 фт (244 цм x 61 цм) Са Простором за Употребу: 9 фт x 4 фт (274 цм x 122 цм) За Складиштење: Са високим ногарима: 27 ин x 47 ин x 54 ин (68.6 цм x 119.4 цм x 137.2 цм)
Transport dimensions
Elevated height: Two boxes: 15 in x 21.5 in x 57 in (38 cm x 55 cm x 144 cm) 12.5 in x 21.5 in x 27 in (32cm x 55cm x 68cm)
Тежина на Испорката
46 kg
Потребна Снага
Користи две D батерии. Во вашиот тренинг, мониторот користи енергија која ја добива од вртењето на замајцот за да го продолжи векот на батеријата.
Завршна Обработка
Прашковно боја
Висина на Седалното Место
Со долгите ногари 20 инчи (51 см)
Должина на Монорелот
54 инчи (137 см) Корисниците со ногари од 38 инчи (96.5 см) или повеќе можеби ќе требаат дополнителна долга монорела. Контактирајте Concept2 за повеќе информации.
Куќиште на Ланецот/Кабелот
Делумно затворено
Максимална Тежина на Корисникот
500 lb (227 kg) тестирано од Concept2.* *300 lb (135 kg) тестирано според Европски Стандард за Тестирање на Стационарната Фитнес Опрема EN 20957-7.
Конструкција
Стандардно: Алуминиумски предни ногари, челични задни ногари. Подигнато: Челични предни и задни ногари.
Рака на Мониторот
Чврсто нилон. Повртлив за складирање и за прилагодување на висината на мониторот.
Back to top